Wennemars wordt mental coach PEC Zwolle

Dat het mentale aspect in topsport steeds belangrijker word beseft men nu ook ook bij PEC Zwolle. De voetbalclub heeft daarom Erben Wennemars in dienst genomen als part-time mental coach. De oud-schaatser gaat een paar dagen in de week aan de slag met selectie, staf en jeugdopleiding.

"We willen spelers bewust maken van wat je ervoor over moet hebben om de absolute top te halen. We willen winnen bij PEC Zwolle en ik denk dat Erben Wennemars daar een bijdrage aan kan leveren," aldus trainer John Stegeman. "Erben heeft op absolute topniveau gepresteerd. Voor mij is het alleen maar prettig om dat soort mensen om mij heen te krijgen. We willen met specialisten spelers het laatste kleine zetje geven dat nodig is om top te halen. Erben heeft dat meegemaakt en kan dat overbrengen.”

Wennemars is geen vreemde voor de club. Hij was de afgelopen jaren al in diverse bestuursfuncties werkzaam en ook betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe trainer. Met voetbalinhoudelijke zaken zal hij zich niet bezig gaan houden. "Je moet bijvoorbeeld denken aan een stukje mentale vaardigheid. Hij is als individuele sporter altijd keihard voor zichzelf geweest. In teamsport kunnen wij veel van dat kleine stukje leren.”

"In het voetbal worden jongens gepamperd", vervolgt Stegeman. "Dat is best erg. We willen spelers er bewust van maken van wat je ervoor over moet hebben om de absolute top te halen. Want hoe je het ook went of keert, PEC moet nu weer nieuwe Namli's en Ehizibue's klaarstomen en voor een mooi bedrag verkopen. Erben gaat ons als staf en selectie op de juiste manier ondersteunen, maar ook binnen de organisatie helpen. Ik denk dat het belangrijk is om specialisten om je heen te verzamelen en ik vind Erben echt een specialist.”