Rea wint drijfnatte World Superbikes-race vol crashes in Misano

Jonathan Rea heeft zijn derde zege van het World Superbikes-seizoen te pakken. De Noord-Ierse regerend - en normaal gesproken uittredend - wereldkampioen was op het circuit van Misano de snelste in een zeiknatte race vol valpartijen.

Polesitter Jonathan Rea pakte bij de start de leiding, voor Ales Lowes, Tom Sykes, Alvaro Bautista, Chaz Davies en Leon Haslam. Bautista zakte al snel terug naar plek zes en dus reden er uitgerekend in de regen vijf Britten op kop.

Rea en Lowes reden in razend tempo weg bij de rest en met de helft van de race - en wegens de zware regen mogelijk het einde - in zicht opende Lowes met succes de aanval op Rea. Sykes reed daarachter op zijn BMW langzaam weg bij Haslam en Davies, terwijl Bautista moeite had om bij te blijven.

Voor Lowes ging het heerlijk en hij sloeg zelfs een gaatje naar Rea...tot hij met Yamaha en al onderuit schoof. Davies viel na een fout terug tot achter Bautista en ook achter Loris Baz, terwijl Michael Ruben Rinaldi vanaf de zevende stek het grind in denderde.

Ook voor Haslam ging het fout: hij ging neer en zijn Kawasaki had ook duidelijk geen zin meer om nog verder te rijden. De zege van Rea kwam zo niet meer in gevaar, Sykes pakte een knappe tweede plek en Bautista reed naar de derde podiumplek, voor de dolgelukkige Baz en zijn Yamaha van Ten Cate Racing.