Duitsland eerste kwartfinalist op WK na eenvoudige zege op Nigeria

Duitsland is de eerste kwartfinalist op het WK voetbal. In Grenoble werd Nigeria zonder veel moeite aan de kant gezet. Het werd 3-0.

Na twintig minuten brak Alexandra Popp de score open. De aanvoerder zette in haar honderdste wedstrijd voor Duitsland met succes het hoofd tegen een hoekschop vanaf de linkerkant. Scheidsrechter Yoshimi Yamashita keek op advies van de VAR nog wel na of Svenja Huth mogelijk hinderlijk buitenspel stond bij de treffer, maar dit bleek niet het geval

Enkele minuten besliste Sara Däbritz de wedstrijd. Evelyn Nwabuoku vergreep zich aan Lina Magull en moest dat, opnieuw na tussenkomst van de VAR, bekopen met een strafschop. Däbritz schoot feilloos binnen in de rechterhoek en scoorde zo voor de derde WK-wedstrijd op een rij.

De tweede helft kon wat Nigeria betreft ook schriftelijk worden afgedaan. Ook Duitsland deed rustig aan. Däbritz probeerde het een keer zonder succes van afstand en Popp schoot in kansrijke positie meters naast. Tien minuten voor tijd sloeg Die Frauschaft toch nog een derde keer toe. Lea Schüller profiteerde van miscommunicatie achterin bij Nigeria en strafte dat direct af met een schuiver in de hoek.

In de kwartfinale treft Duitsland de winnaar van het duel tussen Zweden en Canada. Die landen treffen elkaar maandag. Oranje maakt dinsdag haar opwachting tegen Japan.