Schutters Mulder en Hellenbrand grijpen naast medaille op Europese Spelen

Schutters Mandy Mulder en Peter Hellenbrand zijn er op de Europese Spelen in Minsk net niet in geslaagd een medaille te pakken. Het duo was in de gemengde teamwedstrijd met het luchtgeweer (10 meter) goed bezig, maar in de beslissende fase ging het fout.

In de eerste kwalificatiesessie kwamen Mulder en Hellenbrand tot de derde score in het vrij grote veld, waar de top-8 zich plaatste voor de volgende ronde. Daarin moest de top-4 gehaald worden, maar dat lukte niet: de twee bleven steken op de vijfde plek.

Het werd uiteindelijk een Russische finale, waarin Sergey Kamenskiy en Yula Karimova te sterk waren voor Vladimir Maslennikov en Anastasiia Galashina. Aneta Brabcova en Filp Nepejchal pakten het brons namens Tsjechië door de Noren Jeanette Düstad Hegg en Henrik Larsen te kloppen.

Bij het luchtpistool (10m) ging het goud ook naar Rusland: Vitalina Batsarashkina en Artem Chernousov klopten de Serviërs Zorana Arunovic en Damir Mikec. Het Duitse echtpaar Sandra en Christian Reitz won het duel om brons van thuisfavorieten Viktoria Chaika/Abdul-Aziz Kurdzi.