Daruvala oppermachtig in F3-race Paul Ricard, Viscaal 5e

Jehan Daruvala heeft de eerste van twee Formule 3-races op het Franse circuit van Paul Ricard gewonnen. De Indiër van het Prema-team was met name in het tweede deel van de race oppermachtig, hoewel hij er aanvankelijk wel even voor moest knokken.

Polesitter Jake Hughes kende een prima start en hield de leiding, Daruvala moest zijn tweede plek inleveren bij Pedro Piquet, maar pakte de Braziliaan in ronde drie terug. Marcus Armstrong schoof aan op de vierde plek, de van P8 vertrokken Nederlander Bent Viscaal reed op een sterke vijfde stek.

Halverwege de race opende Daruvala de aanval op de leidende positie van Hughes, met succes. Daruvala's teamgenoot Armstrong sloot weer aan op de derde plek en verschalkte Hughes nadat de Brit een fout maakte. De derde Prema-coureur, Robert Schwartzman, ging op zijn beurt voorbij aan Hughes én Armstrong en nam zo plek twee in, ruim achter Daruvala.

Met een handvol ronden te gaan kwam Hughes met een kamikazeactie om zowel Armstrong als Shwartzman te grazen te nemen en wat iedereen aan zag komen gebeurde: dat ging niet goed. Hughes was klaar, Armstrong verloor flink veel tijd en kwam op plek vijf terecht, voor Viscaal. Piquet reed zo ineens de derde plek op, met Juri Vips achter zich aan.

De zege van Daruvala kwam geen moment meer in gevaar, Shwartzman pakte de tweede plek en Piquet completeerde het podium, voor Vips. Armstrong hield in de slotfase geen stand en zag Viscaal naar plek vijf gaan, de beste klassering ooit voor de 19-jarige Nederlander. Richard Verschoor kwam na een kleurloze race als veertiende over de streep.