Chili pakt koppositie in groep C na zege op Ecuador

Titelverdediger Chili heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Copa América gewonnen. In Salvador versloeg de Zuid-Amerikaanse kampioen van 2015 en 2016 Ecuador met 2-1.

Jose Fuenzalida zette Chili in de Arena Fonte Nova na acht minuten op voorsprong. Ecuador wist twintig minuten later de 1-1 te noteren door een benutte strafschop van Enner Valencia, nadat de Chileense doelman Gabriel Aras Jhegson Mendez had neergelegd. Alexis Sanchez besliste het duel kort na rust. In de slotfase moest verdediger Gabriel Achiller van Ecuador met rood van het veld na een elleboogstoot tegen Arturo Vidal.

Chili is door de zege lijstaanvoerder in groep C de maximale score uit twee duels. Uruguay is tweede met vier punten. Beide landen treffen elkaar maandagavond in het Maracanã in Rio de Janeiro. Japan en Ecuador treffen elkaar zijn de andere landen in de groep en treffen elkaar in Belo Horizonte. Uruguay pakte gisteren haar eerste punt in een 2-2 gelijkspel tegen Japan. Ecuador is nog puntloos.

Samenvatting Chili - Ecuador. (Bron: YouTube)