Egypte begint Afrika Cup in eigen land met minimale zege

Gastheer Egypte is de Afrika Cup goed begonnen. In Caïro werd met 1-0 gewonnen van Zimbabwe. Sprankelend opereerde de ploeg van bondscoach Javier Aguirre niet, degelijk wél.

Grote blikvanger bij De Farao's is Liverpool-aanvalller Mohamed Salah, hij werd in het openingsduel van het Afrikaanse kampioenschap bijgestaan door bekende namen als Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Ahmed Hegazy (West Bromwich Albion), Mohamed Elneny (Arsenal) en Mahmoud Trezeguet Hassan (Kasimpasa).

Op de ochtend van de wedstrijd leek het er nog op dat Zimbabwe het duel zou gaan boycotten, omdat de spelers door de bond nog altijd niet waren betaald. Op het laatste moment is dis conflift opgelost.

Egypte was in de openingsfase vervolgens de veel betere ploeg, maar ook Zimbabwe liet van zich horen. Toch was het Egypte dat kort voor rust op voorsprong kwam. Trezeguet trok vanaf links naar binnen, maakte zichzelf handig vrij en krulde de bal met rechts in de verre hoek.

In een bepaald niet spectaculaire tweede helft kwam er geen verandering in die 1-0 stand. Daarmee is Egypte prima begonnen aan het continentale eindtoernooi. Samen met Marokko en Senegal wordt het land als titelkandidaat gezien, het Kameroen van bondscoaches Clarence Seedorf en Patrick Kluivert is een van de outsiders.

Samenvatting eerste wedstrijd. (Bron: YouTube)