2 doden bij vliegtuigcrash Willemstad

Er is een groot onderzoek gestart naar een vliegtuigongeval in het buitengebied van Willemstad. Bij dat ongeval zijn twee mensen overleden en is iemand gewond geraakt.

Om 13:20 uur kwamen er verschillende meldingen binnen bij het Operationeel Centrum dat er een sportvliegtuig zou zijn neergestort. Een ander vliegtuig zou een noodlanding gemaakt hebben. De hulpdiensten troffen bij de Oostmiddelweg een vliegtuigje dat op een akker lag. In dat vliegtuig bleken twee personen te zitten die overleden waren. Een stuk verderop troffen de hulpdiensten een ander vliegtuig met twee personen erin. De piloot was gewond en ambulancepersoneel ontfermde zich over hem. De passagier was niet gewond.

Onderzoek
Een woordvoerder van de politie: "Vrij snel hebben we als politie enkele getuigen gesproken die verklaarden dat de vliegtuigen vlak bij elkaar vlogen en er een mogelijkheid bestaat dat ze elkaar geraakt hebben. Die informatie wordt meegenomen in het onderzoek. Specialisten van de politie zijn op de plaats van het incident een onderzoek gestart met hulp van de helikopter, van een drone en van foto- en filmapparatuur. Daarbij was er hulp van verschillende hulpdiensten waaronder de Brandweer, Waterschap en de gemeente. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ook een onafhankelijk onderzoek gestart op de plaats van het incident. In de loop van vrijdagavond worden de vliegtuigen voor onderzoek weggebracht en de lichamen van de slachtoffers geborgen."

Bij het ongeval zijn een 55-jarige man uit Delft en een 77-jarige man uit Steenbergen overleden. De familie is in kennis gesteld.