Mensen googlen 's nachts massaal op goedkope airco's

Hoewel het de komende dagen wat koeler is, komen er tropische dagen aan mét grote kans op een hittegolf. Dat belooft dus heerlijk warm weer om te zwemmen, barbecueën en op het terras te zitten! Er bestaat helaas ook een keerzijde, want slapen blijkt heel lastig in deze hitte. Deze week was het al benauwd weer en wat blijkt: we zoeken in de vroege uurtjes massaal online naar ventilatoren en airco’s wanneer we niet kunnen slapen.

In de zomer van 2018 was het raak in Nederland met maar liefst twee hittegolven! Vrijwel alle airco’s en ventilatoren raakten al uitverkocht tijdens de eerste hittegolf bij Nederlandse retailers en webshops, en zo ook bij online winkelcentrum beslist.nl. Tijdens de dagen voor het uitverkopen van vrijwel alle airco’s en ventilatoren zag beslist.nl een groei op deze artikelen van maar liefst 5000 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Ook met de warme dagen van deze week is er al een stijging te zien van maar liefst tweehonderd procent in het online shopgedrag naar airco’s en ventilatoren ten opzichte van een paar dagen geleden.

Afgelopen maandag en dinsdag waren heerlijke zomerdagen, maar dat men ’s nachts niet kon slapen blijkt uit de Google zoekopdrachten. De zoektermen ‘ventilator kopen’ en ‘airco kopen’ bereiken het absolute hoogtepunt tussen 02:00 en 04:00 uur in de vroege ochtend. De zoekterm ‘goedkope airco kopen’ stijgt op zo’n warme dag met wel vierhonderd procent.

Mensen googlen 's nachts massaal op goedkope airco's  (Foto: Beslist.nl)
Mensen googlen 's nachts massaal op goedkope airco's (Foto: Beslist.nl)