Verstappen: "Mercedes veel beter dan iedereen had verwacht"

Komend weekend heeft Max Verstappen de beschikking over een verbeterde Honda-motor in zijn Red Bull-bolide. De Nederlander is blij met weer een stapje vooruit maar hij ziet dat er nog een groot gat te dichten is.

"De upgrade van de power unit van Honda is weer een stapje vooruit. De boel moet heel blijven, dus er worden kleine stappen vooruit gezet en als dat zou betekenen dat er later in het jaar een extra motor ingezet moet worden dan is dat zo", zo lezen we op Verstappen.nl.

"We weten dat we qua power unit nog wat stappen moeten zetten om vooral Ferrari bij te benen, dat zeker. Ten opzichte van Ferrari hebben we een beter chassis, maar als je meer dan een seconde verliest op het rechte stuk, wordt het lastig. Ik denk dat Mercedes veel beter is dan iedereen had verwacht. Misschien dat wij nog niet op ons gebruikelijke niveau zitten zoals vorig jaar. Maar met Honda zitten we in een heel interessant project en ik beleef er veel plezier aan", aldus de jonge Nederland voorafgaand aan het raceweekend van de Grand Prix van Frankrijk.

"Natuurlijk wil ik winnen. Maar je kunt ook veel voldoening eruit halen als je zelf optimaal presteert. We moeten gewoon stappen blijven zetten met zowel de auto als de motor, dan wordt het seizoen vanzelf kleurrijker", zo besloot Verstappen.

Verstappen: "Mercedes veel beter dan iedereen had verwacht" (Pro Shots / Panoramic)
Verstappen: "Mercedes veel beter dan iedereen had verwacht" (Pro Shots / Panoramic)