Geen ernstige verwondingen voor wielrenner Thomas, voorbereiding op Tour niet in gevaar

Geraint Thomas heeft dinsdag bij zijn val in de Ronde van Zwitserland geen ernstige verwondingen opgelopen. De voorbereiding op de Tour de France komt dan ook niet in de gevaar voor de winnaar van de editie van 2018. “Het is frustrerend en een kleine terugslag in mijn voorbereiding, maar er is nog genoeg tijd voor we starten in Brussel”, aldus Thomas.

Na de val bleef de renner van Team INEOS lang op de grond zitten. Even werd gevreesd voor deelname aan de Tour de France maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de wielrenner uit Wales alleen schaafwonden op schouder en een snee boven zijn rechteroog opgelopen heeft.

Nogmaals Thomas: “Een renner van Astana raakte iets wat uitstak en ik kon nergens heen. Ik viel op mijn schouder en mijn gezicht, er was ook aardig wat bloed bij. Met hoofdblessures moet je altijd oppassen. Ook al wilde ik doorgaan, de dokteren hebben de juiste keuze gemaakt door mij niet verder te laten rijden. We gaan nu alles opnieuw bekijken en ik weet zeker dat mijn coach Tim Kerrison een plan heeft om ervoor te zorgen dat ik er op 6 juli sta.”