Oranje hockeydames op volle oorlogssterkte; Wortelboer opnieuw in selectie mannen

De Oranje hockeydames treden donderdag en zondag op volle oorlogssterkte aan in de laatste twee poulewedstrijden van de FIH Pro League tegen Argentinië en Australië. Bondscoach Alyson Annan heeft naast de vertrouwde namen ook Kelly Jonker weer opgenomen in de wedstrijdselectie. De spits van Amsterdam, die zondag tegen Groot-Brittannië de enige treffer van de wedstrijd maakte, lijkt zich na haar rentree in een paar wedstrijden weer vast in de basisselectie te hebben gespeeld. Bij de mannen keert Floris Wortelboer na een blessure terug in de wedstrijdselectie.

Van de ploeg die vorig jaar op indrukwekkende wijze de WK-titel pakte in Londen ontbreken daardoor alleen de gestopten: Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male. Hun plekken worden al langere tijd ingenomen door de Amsterdam-speelsters Marijn Veen en Maria Verschoor.

Volledige selectie vrouwen
Naam Club
Marijn Veen Amsterdam
Frédérique Matla Den Bosch
Anne Veenendaal Amsterdam
Josine Koning Den Bosch
Maria Verschoor Amsterdam
Eva de Goede Amsterdam
Margot van Geffen Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Laura Nunnink Oranje-Rood
Xan de Waard SCHC
Laurien Leurink SCHC
Lauren Stam Amsterdam
Sanne Koolen Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Caia van Maasakker SCHC
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Lidewij Welten Den Bosch

Floris Wortelboer, verdediger/middenvelder van Bloemendaal, is door bondscoach Max Caldas opgenomen in de selectie voor het Hockey Pro League-duel tegen Argentinië. Wortelboer ontbrak de afgelopen periode vanwege een blessure. Nederland speelt woensdagavond om 19.30 uur op Kampong tegen de Zuid-Amerikanen.

Wortelboer kwam tot nu toe pas twee keer in actie voor Oranje in de Pro League: Spanje thuis (4-0 winst) en Duitsland uit (2-4 zege). Hij keert terug bij Oranje voor het cruciale duel. Bij winst of een gelijkspel tegen Argentinië is Oranje namelijk geplaatst voor de de Grand Final van de Pro League, die volgende week in het Wagener Stadion wordt gespeeld. In de Grand Final spelen de vier beste ploegen van de Pro League.

Volledige selectie heren
Naam Club
Sam van der Ven HGC
Pirmin Blaak Oranje-Rood
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Sander de Wijn Kampong
Jip Janssen Kampong
Lars Balk Kampong
Joep de Mol Oranje-Rood
Floris Wortelboer Bloemendaal
Billy Bakker Amsterdam
Jonas de Geus Almere
Diede van Puffelen Rotterdam
Seve van Ass HGC
Jorrit Croon Bloemendaal
Bjorn Kellerman Kampong
Terrance Pieters Almere
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Bob de Voogd Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdam