BoF: 'Be a rebel!'

Algoritmes die bepalen wat je wel en niet te zien krijgt. Cookies die je overal op internet volgen. Techbedrijven die miljarden verdienen aan het vermarkten van ons klikgedrag. Bits of Freedom is een rebelse actie gestart onder het motto: "Dit kunnen we niet laten gebeuren. Hier moeten we samen iets tegen doen!"

Bits of Freedom: "Het begint bij wat vaker rebels zijn. Want waarom zo braaf? We laten ons overal volgen en delen steeds meer informatie met partijen die we steeds minder goed kunnen vertrouwen. Laat je horen tegen meekijkende overheden en grote techbedrijven. Als we onze krachten bundelen kunnen we dit veranderen."

Doel van de actie is om mensen bewust te maken van wat de overheid en bedrijven allemaal van ons weten en opslaan. Ook wil BoF meer donateurs werven om nieuwe campagnes te kunnen initiëren, mensen te kunnen blijven informeren en een onafhankelijke (digitale) waakond te kunnen zijn.

Ook is er geld nodig om nieuwe tools te kunnen ontwikkelen en acties te kunnen voeren. Lid worden van Bits of Freedom? Neem eens een kijkje op de campagnepagina en krijg ook een stickerset cadeau! 

BoF: 'Be a Rebel'  (Foto: Bits of Freedom)
BoF: 'Be a Rebel' (Foto: Bits of Freedom)