Gloria Vanderbilt (95) overleden

Gloria Laura Morgan Vanderbilt was een telg van de steenrijke Amerikaanse familie van Nederlandse afkomst Vanderbilt. Ze is vooral bekend als artieste, designer, socialite en vanwege de naar haar genoemde parfumlijn. Ze is overleden temidden van familie en vrienden, zo maakte haar zoon bekend. 

Ze was het enige kind van Reginald Claypoole Vanderbilt en zijn tweede vrouw Gloria Morgan. Toen ze 15 maanden was overleed haar vader en kreeg ze samen met haar halfzus Cathleen Vanderbilt een uitkering uit een fonds van 5 miljoen dollar. Haar moeder was beheerster van dit fonds en reisde langdurig naar Parijs waar ze een wild leven leidde, maar vooral omdat ze het geld van haar dochters fonds hiervoor gebruikte, sleepte haar andere voogd (tante Gertrude Vanderbilt Witney) haar moeder voor de rechter.

Hierdoor verloor de moeder haar rechten en kwamen Gloria en haar vermogen onder toezicht van haar tante. Ze mocht wel haar moeder regelmatig blijven zien, en die behield slechts een kleine toelage. Daardoor groeide Gloria op bij haar tante en haar kinderen en bezocht ook de artistieke Art Students League in New York. Toen ze volwassen werd en over de 2,5 miljoen dollar kon beschikken zette ze de uitkering aan haar moeder stop.