Bertens simpel naar finale Rosmalen

Kiki Bertens heeft voor het eerst de finale bereikt van een grastoernooi. De Nederlandse nummer vier van de wereld won haar halve finales in twee sets van de Kazachstaanse Elena Rybakina: 6-4, 6-4.

Bertens begon haar goed aan haar wedstrijd tegen Rybakina. Ze kwam direct 2-0 voor, alleen kwam de Kazachstaanse nog wel terug tot 2-2. Toch hield Bertens de overhand en op 3-3 brak de Nederlandse nogmaals de service van de nummer 134 van de wereld. Op 5-4 maakte Bertens het op eigen service af.

In de tweede set had Bertens opnieuw vroeg de break voorsprong te pakken en ditmaal gaf ze de voorsprong niet meer weg. Op 5-2 mocht de 27-jarige Nederlandse tennisster serveren voor de wedstrijd, maar Rybakina kwam nog terug tot 5-4, waarna Bertens het deze keer wel afmaakte.

In de finale speelt Bertens tegen Alison Riske. De Amerikaanse won in een spannende wedstrijd in drie sets van de Russische Veronika Kudermetova: 6-4, 3-6, 7-6 (5). Riske, de nummer 61 van de wereld, is de eerste tegenstandster voor Bertens deze week uit de mondiale top-100.

Bertens simpel naar finale Rosmalen (Pro Shots / Joep Leenen)
Bertens simpel naar finale Rosmalen (Pro Shots / Joep Leenen)