Dennis wint openingstijdrit Ronde van Zwitserland

Rohan Dennis heeft de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Australiër was in de openingstijdrit de sterkste in de tijdrit. Het was voor de wereldkampioen tijdrijden de eerste zege van het seizoen. Hij is door de winst ook de eerste leider in de Zwitserse rittenkoers.

De Ronde van Zwitserland werd zaterdag geopend met een negen kilometer lange tijdrit. Rondom Langnau im Emmental lag er een vlak tijdritparcours, ideaal voor de tijdritspecialisten.

De tijdritspecialisten en de klassementsrenners ging vroeg van start in de tijdrit omdat er slecht weer was voorspelt in de late middag. Die voorspelling bleek ook uit te komen, waardoor de specialisten en de klassementsrenners een voordeel hadden.

Patrick Bevin, een van de tijdritspecialisten, ging al vroeg van start en klokte de eerste richttijd. Hij deed over het 9,2 kilometer lange parcours 10 minuten en 58 seconden. Lang kon hij echter niet genieten van zijn toptijd want al snel dook Maciej Bodnar er met acht seconden er onder door. Ook de Pool kon niet lang genieten van de hot-seat, want Dennis was snel na hem gestart en dook er net onder door. Voor Dennis werd het wel een lange zit.

Michael Matthews, Søren Kragh Andersen en Kasper Asgreen kwamen nog wel in de buurt van de tijd van Dennis, maar kwamen net iets te kort voor de zege.

Van de klassementsrenners deed Gerraint Thomas de beste zaken. De Tour de France-winnaar van het afgelopen jaar verloor zeventien seconden en werd daarmee dertiende. Zijn ploeggenoot Egan Bernal gaf 23 seconden. Wilco Kelderman maakte na lange tijd weer zijn rentree, na zijn valpartij in de Ronde van Catalonië, maar kwam niet verder dan een 141ste plaats op bijna anderhalve minuut van de winnaar.