Knock-out en romantiek in boksring

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, waarna we ook kort vooruitkijken naar zaterdag. Allereerst is er Gennady Golovkin: de Kazach verloor in september van Canelo Alvarez en raakte zo zijn drie wereldtitels in het middengewicht (-72,6kg) kwijt.

Na zijn eerste nederlaag ooit kwam Golovkin (38-1, 34 KO's) in Madison Square Garden de ring weer in, met als opponent de ongeslagen Canadees Steve Rolls (19-0). Een titel stond er nog niet op het spel, maar nadat hij warmgedraaid was liet Golovkin zien de betere te zijn: in de vierde ronde sloeg hij toe en ging Rolls gestrekt.

Golovkin - Rolls (Bron: YouTube)

Een wereldtitel stond wél op het spel in het Zuid-Afrikaanse Gauteng, waar thuisheld Kevin Lerena (22-1) het opnam tegen de Tsjech Vasil Ducar (7-0). Lerena werd na twaalf ronden unaniem aangewezen als winnaar, Ducar ging er met de harten vandoor: in het interview na afloop van het gevecht om Lerena's IBO-wereldtitel in het cruisergewicht (-90,7kg) vroeg Ducar zijn vriendin ten huwelijk, met succes. "Dit is een overwinning!", liet hij nog weten.

Ducar vraagt zijn vriendin ten huwelijk (Bron: YouTube)

In het Amerikaanse Reno verdedigde de Mexicaan Oscar Valdez (25-0, 20 KO's) zijn WBO-wereldtitel in het vedergewicht (-57,2kg) voor de zesde keer, dit keer met de Amerikaan Jason Sanchez (14-0) als tegenstander. Dat werd een prima gevecht en na twaalf ronden, waarin vooral het einde vrij stevig was, werd Valdez wederom als winnaar aangewezen.

Zaterdag wordt er gevochten in het Letse Riga, waar de twee halve finales in het cruisergewicht in de World Boxing Super Series op het programma staan. De Cubaan Yunier Dorticos neemt het dan op tegen de Amerikaan Andrew Tabiti, thuisheld Mairis Briedis, die vorig jaar thuis de halve finale verloor van Oleksandr Usyk, staat tegenover de Pool Krzysztof Glowacki.

Voor Briedis en Glowacki staat de WBO-wereldtitel en de vacantie WBC-wereldtitel op het programma, Dorticus en Tabiti vechten om de interimtitel bij de IBF.

Valdez - Sanchez (Bron: YouTube)