NHL: Blues winnen Stanley Cup en dompelen Boston in rouw

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben eindelijk de Stanley Cup gewonnen, de hoofdprijs in de NHL. Het in 1967 opgerichte team was het oudste team dat nog nooit een titel had gepakt, maar in het 52e seizoen - waarin ze januari stijf onderaan de ranglijst begonnen - is het dan eindelijk gelukt.

In de TD Garden in Boston speelden de Bruins en de Blues het zevende en beslissende duel in de finale. De Bruins vielen gelijk flink aan, maar de geweldige goalie van de Blues, rookie Jordan Binnington, hield alles tegen en na ruim zestien minuten tekende Ryan O'Reilly voor de voorsprong. Alex Pietrangelo vergrootte die voorsprong voor St Louis met acht seconden te gaan in de eerste periode en dus voelde men de bui in Boston al hangen.

In de tweede periode hield Binnington zijn doel wederom schoon en ook St Louis kwam niet tot scoren. Iets over de helft in de derde periode kwam daar verandering in: Brayden Schenn zette de 0-3 op de borden. Niet veel later stelde David Perron met een weergaloze actie teamgenoot Zach Sanford in staat de 0-4 te scoren, een bijzondere voor Sanford: de man uit Massachussetts groeide op als fan van de Bruins.

Matt Grzelcyk schoot nog een fraaie eretreffer achter Binnington, maar het bleef bij 1-4 en dus bleef het nog bijzonder lang onrustig in St Louis, Missouri, en ongetwijfeld ook in Boston.

Het NHL-seizoen is hiermee afgelopen, op 4 oktober begint het nieuwe seizoen.

Bruins - Blues (Bron: YouTube)