Bertens makkelijk naar tweede ronde Rosmalen

Kiki Bertens heeft zich op het WTA-toernooi van Rosmalen eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde. De Nederlandse nummer vier van de wereld had in de eerste ronde geen enkele moeite met de Zweedse Johanna Larsson: 6-3, 6-1.

Bertens nam het in de eerste op tegen oude dubbelpartner. Bertens liep in de eerste set snel uit naar een ruime voorsprong. Op 5-2 leverde de Nederlandse nog wel haar opslag in, maar brak daarna direct de service van Larsson en won zo de eerste set.

In de tweede set had Bertens ook geen enkele moeite met Larsson, die op plaats 146 van de wereldranglijst staat. Ze liep snel uit naar een 5-0 voorsprong. De Zweedse wist nog wel één game te pakken in de tweede set, maar Bertens serveerde het vervolgens op eigen service uit. Binnen het uur was de nummer vier van de wereld klaar met haar voormalig dubbelpartner.

Bertens speelt in de tweede ronde tegen Aranxta Rus. De Nederlandse won maandag in twee sets van haar landgenote Bibiane Schoofs.

In het mannentoernooi is Thiemo de Bakker al uitgeschakeld. De 30-jarige nummer 224 van de wereld was kansloos tegen de Fransman Adrian Mannarino, die 180 plekken hoger staat: 2-6, 1-6.

Maandag bereikte Robin Haase, de andere Nederlander in het hoofdschema, wel de tweede ronde.