Haase en Rus door naar tweede ronde Rosmalen

Bij het ATP/WTA-toernooi van Rosmalen hebben Robin Haase en Arantxa Rus de tweede ronde bereikt. Haase won in drie sets van de Fransman Ugo Humbert, terwijl Rus in twee sets won van Bibiane Schoofs.

Haase nam het in de eerste ronde op tegen de Humbert. De pas 20-jarige Fransman won de eerste set met 7-5 tegen Haase. In de tweede set werd de partij stilgelegd vanwege de regen, maar na de pauze had Humbert het betere van het spel, maar Haase wist er een tiebreak uit te slepen en in die tiebreak sloeg de Nederlander toe. Hij won tiebreak eenvoudig met 7-2.

In de derde en beslissende set wisten beide spelers in de eerste helft van de derde set eenvoudig hun service te behouden, maar Haase wist in de achtste game voor het eerst de service van zijn tegenstander te breaken. Dat leek voldoende voor de zege, alleen in de tiende game leverde Haase zijn service zelf in. In de tiebreak die zou volgen trok Haase toch aan het langste eind en staat net zoals vorig jaar in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rosmalen.

Bij de vrouwen stond er meteen een wedstrijd op het programma tussen twee Nederlandse tennissters. Rus nam het op tegen Schoofs en de eerste set leek makkelijk te gaan naar Rus. De Nederlandse kwam 5-1 voor, alleen knokte Schoofs zich terug tot 5-5. Toch pakte Rus de eerste set met 7-5.

In de tweede set ging het meer gelijk op tussen de beide Nederlandse tennissters, al kwam nooit op achterstand in de tweede set. In tiende game moest Schoofs serveren om in de set te blijven, maar op het tweede wedstrijdpunt maakte Rus het af.

In de tweede ronde wacht Rus mogelijk opnieuw een treffen met een Nederlandse. Dan moet de als eerste geplaatste Kiki Bertens wel winnen van de Zweedse Johanna Larsson. Die partij staat dinsdag op het programma.

Rus door naar tweede ronde WTA-toernooi Rosmalen (Pro Shots / Joep Leenen)