Spoken tegen hunters in Midnight Ghost Hunt

Ontwikkelaar Vaulted Sky Games heeft zijn spook-tegen-jagers multiplayer-game Midnight Ghost Hunt een opfrisbeurt gegeven. Er komt een alpha-versie aankomende zomer.

Midnight Ghost Hunt zet twee teams tegenover elkaar in de kommen van een groot, spookachtig oud huis. Het ene team neemt de rol van jager op zich, gewapend met technologie, waaronder trackers en kanonnen, die kunnen worden gebruikt om geesten te vinden en ze direct uit te schakelen. Het andere team speelt ondertussen als de geesten. Zij moeten zo lang mogelijk uit het zicht blijven en zichzelf vermommen als huishoudelijk meubilair, terwijl de jagers hun best doen om ze te vinden.

Geesten zijn echter niet geheel passief en kunnen jagers uitschakelen om de druk enigszins te verlichten, maar dat is alleen te doen als ze ergens alleen zijn. Als het spookteam erin slaagt om tot middernacht, vier minuten in de game, in leven te blijven, gaat er een klok luiden, kleurt de omgeving in een onaardse tint en draaien de rollen drastisch om. Alle spoken die zijn weggevaagd zullen terugkeren als krachtige wraakzuchtige geesten, en op dit punt zullen jagers zich moeten verstoppen om te kunnen overleven tot het ochtendgloren.