Mountainbiker Bruni wint spannende downhill Leogang

Mountainbiker Loïc Bruni heeft in het Oostenrijkse Leogang de derde World Cup-wedstrijd van het downhillseizoen gewonnen. De Franse wereldkampioen moest alles uit de kast trekken en zag vervolgens dat niemand nog aan zijn tijd kwam.

Bruni kwam naar beneden in 3:16,132 minuten en zag de een na de ander stranden. Loris Vergier was hard onderuit, maar de Fransman ging in een van de laatste bochten onderuit en werd negentiende. De laatste die naar beneden kwam was de Zuid-Afrikaanse legende Greg Minnaar en hij opende vól de aanval op Bruni, maar strandde op 0,324 seconden. De Australiër Troy Brosnan werd op 0,746 seconden derde en behield de leiding in de World Cup.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Australische Tracey Hannah, die 3:42,107 nodig had voor het gortdroge parcours. De Duitse Nina Hoffmann werd tweede op 2,435 seconden en pakte zo net als de Nieuw-Zeelandse Kate Weatherly - derde op 9,360 tellen - haar beste resultaat ooit. De Britse Rachel Atherton had Hannah aan kunnen vallen, maar ging al vroeg onderuit en was kansloos.

Op 7 juli staat de vierde van acht wedstrijden op het programma, dan in het Andorrese Vallnord. De wedstrijden in Leogang zijn hier terug te kijken.