Van der Mark boekt 3e World Superbikes-zege

Michael van der Mark heeft zijn derde overwinning in het World Superbikes-kampioenschap te pakken, zijn eerste van het jaar. Op het circuit van het Spaanse Jerez de la Frontera was de Nederlandse Yamaha-coureur de beste na het wegvallen van kampioenschapsleider Alvaro Bautista.

Marco Melandri pakte vanaf de derde plek de leiding bij de start, voor polesitter Bautista en Van der Mark, wiens teamgenoot Alex Lowes al na een paar bochten in het grind lag. Melandri was nog voor het einde van de eerste ronde teruggevallen naar de vierde plek, terwijl Jonathan Rea achter Bautista de tweede plek in handen pakte.

De in zijn debuutjaar zo ongenaakbare Bautista liet in de tweede ronde zien niet perfect te zijn: de Spanjaard ging met Ducati en al onderuit en Rea nam de leiding over, voor Van der Mark, die zijn Yamaha echter snel voorbij de Kawasaki van de wereldkampioen drukte. Toprak Razgatlioglu was ook lekker bezig en de Turk ging voorbij aan Melandri naar plek drie.

Rea nam plek één weer terug, maar Van der Mark liet de Noord-Ier niet gaan en sloeg even later weer terug. Een paar posities achter hen probeerde Melandri zijn machine binnendoor bij Chaz Davies te drukken voor plek vier, maar dat ging niet goed en de twee oud-teamgenoten eindigden gezamenlijk in de grindbak.

Ook Ryuichi Kiyonari ging met zijn trage Honda het grind in en daardoor werd twee ronden voor het einde de rode vlag gezwaaid. Van der Mark had Rea inmiddels op een gat gezet en boekte zo de derde World Superbikes-zege uit zijn carrière, voor Rea en Razgatlioglu.