Schippers maakt indruk op FBK Games, Martina loopt goed

Atlete Dafne Schippers heeft tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo een uitstekend optreden laten zien. De Nederlandse, die enige tijd met een blessure kampte, snelde op de 100 meter naar winst in een uitstekende 11,06 seconden, haar beste prestatie van het jaar. Angela Tenorio uit Ecuador werd tweede in 11,20 seconden, voor de Braziliaanse Vitoria Rosa (11,24). Met 11,28 en 11,33 eindigden Jamile Samuel en Marije van Hunenstijn als vijfde en zesde.

100m mannen
De Ivoriaan Arthur Cissé kende een topstart en versnelde lekker door, wat hem in 10,05 seconden de winst opleverde. De Brit Chijindu Ujah pakte met 10,13 de tweede plek, voor de 10,19 van de Jamaicaan Tyquendo Tracey. Churandy Martina deed het met 10,19 uitstekend, Taymir Burnet eindigde twee honderdsten achter hem op de vijfde plek, Hensley Paulina werd met 10,25 zevende.

100m horden vrouwen
Zoals verwacht werd het een Amerikaans feestje, met winst voor Nia Ali in 12,75 seconden. Amber Hughes pakte de tweede plek in 12,89 tellen, vlak voor de 13,04 van de Duitse Cindy Roleder. Nadine Visser kwam in 13,10 als vierde over de streep en lijkt langzaam in betere vorm te komen. Eefje Boons werd vijfde in 13,23 seconden, zevenkampster Nadine Vetter werd achtste in 13,70.

Hoogspringen vrouwen
Erika Kinsey uit Zweden was een flinke maat te groot voor de rest: ze sprong als enige over 1,96 meter en klopte de in Nederland trainende Bulgaarse Mirela Demireva en de Italiaanse Alessia Trost met vijf centimeter. Ook Oksana Okuneva uit Oekraïne sprong over 1,91m, maar had meer pogingen nodig.

Polsstokhoogspringen mannen
Het was niet spannend, zelfs niet een beetje: de Amerikaan Sam Kendricks sprong over 5,91 meter en bleef de rest decimeters voor. Menno Vloon pakte met 5,51 meter een tweede plek, de Japanner Seito Yamamoto sprong daar eveneens overheen, maar met meer pogingen. Rutger Koppelaar slaagde er op zijn aanvangshoogte niet in de lat te slechten.

800m mannen
Cornelius Tuwei uit Kenia nam vrij vroeg de leiding en die wist hij op het nippertje vast te houden. Met 1:45,67 minuten bleef hij de Brit Kyle Langford twee tienden van een seconde voor, terwijl Alvaro de Arriba uit Spanje enkele tienden daarachter de derde plek pakte. Richard Douma kwam er met 1:49,13 en een laatste plek niet aan te pas.

Verspringen mannen
Alles moet 'innovatief' en nieuw in de sport en zo ook in Hengelo. Men kreeg daardoor een wat raar verspringformat voorgeschoteld, met kwalificaties en dan kwartfinales tot en met een finale. Voor geweldige prestaties zorgde het uiteraard niet, maar de winst ging naar Luvo Manyonga. In de finale sprong de Zuid-Afrikaan 8,35 meter en daarmee klopte hij de Zweed Thobias Montler.


Schippers na afloop van van de FBK games (Pro Shots / Toon Dompeling)