Duitse dubbelaars maken droom waar met Roland Garros-titel

Tennissers Kevin Krawiets en Andreas Mies hebben voor een ware sensatie gezorgd door de dubbeltitel op Roland Garros te pakken. De 27- en 28-jarige Duitsers spelen al enkele jaren samen en wonnen in februari in New York hun eerste ATP-toernooi, maar een Grand Slam-titel was nog nooit aan de orde geweest.

Het duo kwam nooit verder dan de derde ronde, tot het in Parijs allemaal perfect verliep. Vooral de zege op Oliver Marach/Mate Pavic (4) in de achtste finales maakte indruk en in de eindstrijd konden ook de Fransen Jeremy Chardy en Fabrice Martin het Duitse duo niet stoppen. Er moest een tiebreak gespeeld worden in set twee, maar daarin maakten de Duitsers hun droom waar: 6-2, 7-6 (3).

Bij de vrouwen ging de titel naar de Hongaarse Timea Babos en de Française Kristina Mladenovic, waardoor laatstgenoemde de nieuwe nummer één van de dubbelwereld is. De finale was weinig spannend: Duan Yingying en Zheng Saisai uit China gingen er met 6-2, 6-3 duidelijk af. Na de Australian Open van vorig jaar is het de tweede Grand Slam-titel voor het Hongaars-Franse duo.

In het gemengd dubbelspel kreeg men exact dezelfde finale als vorig jaar: Latisha Chan uit Taiwan en Ivan Dodig uit Kroatë tegen Gabriela Dabrowski uit Canada en Mate Pavic uit Kroatië. Vorig jaar gingen Chan en Dodig er met de winst vandoor en dat was ook nu het geval: 6-1, 7-6 (5).