ItaliŽ in extremis langs AustraliŽ op WK

Italië heeft in extremis hun openingsduel op het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk weten te winnen. In Valenciennes waren de Italianen met 2-1 te sterk voor Australië. Het beslissende doelpunt viel in het laatste minuut van blessuretijd. 

De Italianen, die zich voor het eerst sinds 1999 weer wisten te plaatsen voor een WK, begonnen sterk aan het duel en wisten direct een aantal kansen te creëren. Even dacht Barbara Bonansea de score te openen, maar de VAR gooide roet in het eten vanwege buitenspel. Australië kreeg vervolgens meer grip op de westrijd. Na vasthouden van Sara Gama ging de Australische sterspeelster Sam Kerr naar de grond en verdiende een penalty.

De speelster van het Amerikaanse Chicago Red Stars ging zelf achter de bal staan, maar miste. De rebound benutte ze wel, waardoor Australië eerst vr voorsprong nam. Ook na rust hield Australië de controle. Rechtsback Claire Polkinghorne hielp Italië echter terug in de wedstrijd. Ze verspeelde op slordige wijze de bal waardoor Bonansea nu wel wel kon scoren.

In een levendig laatste half uur ging het spel op en neer en hadden beide ploegen kansen. In de allerlaatste minuut kopte Bonansea nog raak en zorgde zo voor groot blauw feest. 

Groep C gaat om 15.30 uur verder met Brazilië tegen Jamaica.