Weer podium Van der Mark in World Superbikes, Bautista wint weer

Alvaro Bautista heeft zijn dertiende zege van zijn debuutseizoen binnen in het World Superbikes-kampioenschap. Op het circuit van Jerez de la Frontera was de Spaanse Ducati-coureur ook tijdens de superpolerace op zondagochtend weer een klasse apart. Michael van der Mark werd net als zaterdag tweede.

Vanaf de pole pakte Alvaro Bautista al gelijk de leiding, voor Marco Melandri, Leon Haslam, Alex Lowes, Tom Sykes, Jordi Torres en Michael van der Mark. De Nederlander begon al snel een zoveelste duel met Yamaha-teamgenoot Lowes, dit keer om plek vijf en nadat ze Sykes passeerden om plek vier.

Het duel duurde niet lang: met zes ronden te gaan schoof Lowes het grind in. De Nederlander had het tempo ondertussen weer stevig te pakken en remde zich snel voorbij de Kawasaki van Haslam. Ook Melandri moest er niet veel later aan geloven en dus reed de Rotterdammer weer op de tweede plek.

Bautista werd geen moment meer bedreigd, Van der Mark pakte opnieuw de tweede plek, Melandri completeerde het podium voor Jonathan Rea, Sykes en Haslam. De tweede 'reguliere' race van het weekeinde start om 14:00 uur, met de uitslag van de superpolerace als startopstelling.