Wattimena en Van Gerwen eenvoudig langs Polen op World Cup of Darts

Nederland staat in de kwartfinales van de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena versloegen Polen met 2-0.

Van Gerwen had het lastig tegen Krzysztof Ratajski, maar zegevierde met 4-2 tegen The Polish Eagle. Belangrijk moment was de vijfde leg, toen Mighty Mike 123 uitgooide voor een 3-2 voorsprong. De nummer één van de wereld wierp daarna een veertiendarter voor de overwinning.

Wattimena klaarde daarna de klus tegen Tytus Kanik. De Pool miste acht pijlen om op 2-1 te komen en wist daarna ook geen leg meer te winnen. Onze landgenoot toonde zich koelbloedig op de finishes en gooide onder meer 88 en 92 uit om met 4-1 te winnen. Het Nederlandse duo speelt zondagmiddag in de kwartfinale tegen Canada. De Canadezen Dawson Murschell en Jim Long wonnen verrassend met 2-0 van Simon Whitlock en Kyle Anderson.

Rob Cross en Michael Smith gingen verrassend onderuit tegen Ierland. Steve Lennon zette Engeland op 1-0 achterstand door met 4-3 te winnen van Smith. William O’Connor gooide vervolgens de wedstrijd van zijn leven tegen Cross. Met een gemiddelde van 115,1 zorgde The Magpie voor de definitieve uitschakeling van Engeland. O’Connor gooide onder meer twee twaalfdarters en een 64 finish, waarmee hij Cross met 4-1 op z’n broek gaf.

Zondagmiddag zijn de kwartfinales. Zondagavond zijn de halve finales en finale. De kwartfinales en halve finales zijn volgens het zelfde format als de tweede ronde. 

World Cup of Darts - tweede ronde 
Canada 2-0 Australia
Singles One: Dawson Murschell 4-3 Simon Whitlock
Singles Two: Jim Long 4-3 Kyle Anderson

Austria 2-0 USA
Singles One: Zoran Lerchbacher 4-1 Darin Young
Singles Two: Mensur Suljovic 4-0 Chuck Puleo

Republic of Ireland 2-0 England
Singles One: Steve Lennon 4-3 Michael Smith
Singles Two: William O'Connor 4-1 Rob Cross

Netherlands 2-0 Poland
Singles One: Michael van Gerwen 4-2 Krzysztof Ratajski
Singles Two: Jermaine Wattimena 4-1 Tytus Kanik

Kwartfinales - zondag - vanaf 13.00 uur
New Zealand v Japan
Scotland v Belgium
Republic of Ireland v Austria
Canada v Netherlands