Thiem verslaat Djokovic na spannende vijfsetter en speelt finale Roland Garros opnieuw tegen Nadal

Dominic Thiem staat voor de tweede keer op rij in de finale van Roland Garros, waarin hij het net als vorig jaar opneemt tegen Rafael Nadal. Thiem was in vijf sets te sterk voor Novak Djokovic: 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5.

Vrijdag begon al de wedstrijd tussen Thiem en Djokovic. De Oostenrijker Thiem had de eerste set met 6-2 gewonnen, terwijl de set erna naar de Serviër Djokovic ging. In de derde set bij een stand van 3-1 in het voordeel van Thiem werd de wedstrijd onderbroken vanwege de regen.

Vandaag ging de wedstrijd verder en Djokovic maakte al snel de break achterstand goed, maar toch ging de set naar de nummer vier van de wereld met 7-5. De vierde set waren er verschillende breaks te noteren. Djockovic brak meerdere malen de service van Thiem, maar steeds kwam de Oostenrijker terug. Op 5-5 brak Djokovic opnieuw de service van Thiem en ditmaal maakte de nummer één van de wereld het wel af op eigen service.

De vijfde en beslissende set leek snel beslist te worden. Thiem had het betere van het spel en kwam dan ook op een 4-1 voorsprong. Bij een stand van 40-40 in de zesde game werd de wedstrijd opnieuw onderbroken door regenval. Uiteindelijk was er een pauze van iets meer dan een uur werd de vijfde set eindelijk hervat.

Djokovic kwam het beste uit de regenpauze. Hij hield zijn service en brak vervolgens meteen de service van Thiem, waardoor de wedstrijd helemaal open lag. Djokovic keek op weg naar de 4-4. Hij stond op 30-0 in zijn servicegame, maar verloor toch de servicegame. Thiem mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd en leek het ook af te maken. Hij kreeg twee wedstrijdpunten op rij, maar opnieuw knokte de nummer één van de wereld zich terug in de wedstrijd. Hij won vier punten op rij en maakte 5-4, waarna hij op eigen service de stand gelijk trok.

Thiem won vervolgens zijn game op love, waarna Djokovic opnieuw moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Na twee keer deuce in de servicegame van Djokovic kreeg Thiem zijn derde wedstrijdpunt en ditmaal was hij succesvol. Met een goede forehand sloeg hij zich na ruim vier uur tennissen naar de finale van Roland Garros. Daarin neemt hij het tegen Nadal, net zoals vorig jaar.

Thiem verslaat Djokovic na spannende vijfsetter en speelt finale Roland Garros opnieuw tegen Nadal (Pro Shots / Panoramic)
Thiem verslaat Djokovic na spannende vijfsetter en speelt finale Roland Garros opnieuw tegen Nadal (Pro Shots / Panoramic)