Erdogan getuige bij bruiloft Duitse oud-international Özil

Voormalig Duits voetbalinternational Mesut Özil is vrijdagavond getrouwd met de voormalig Miss Turkije Amine Gulse. Een ereplaats was gereserveerd voor Recep Tayyip Erdogan. De president van Turkije mocht in Istanboel optreden als getuige.

Erdogan stond met zijn vrouw Emine naast het jonge stel op het moment dat zij hun huwelijkse geloften uitspraken. De Turkse leider wenste het paar daarna 'het beste'.

Özil, geboren in Duitsland uit Turkse ouders, kreeg in 2018 veel kritiek nadat hij vlak voor de verkiezingen in Turkije en het wereldkampioenschap voetbal in Rusland met Erdogan op de foto ging. De voetballer werd tijdens wedstrijden zelfs uitgefloten, waarna hij besloot zich niet meer beschkbaar te stellen voor het nationale team van Duitsland.

Ter ere van hun huwelijk heeft het paar toegezegd de operaties te betalen van duizend kinderen uit achterstandsfamilies. Özil spoorde mensen verder aan om ook te doneren aan de stichting 'Big Shoe', die de operaties organiseert. Daarnaast heeft de Turkse organisatie Rode Halvemaan (gebruikelijke naam van hulporganisatie Rode Kruis binnen islamitische landen) trots laten weten dat het echtpaar een gulle donatie heeft gegeven, waardoor zestienduizend mensen die getroffen zijn door de oorlog in Syrië van eten kunnen worden voorzien. 

Arsenalspeler Özil behoort met ruim zeventien miljoen euro per seizoen tot de best betaalde voetballers in de Engelse Premier League. In de verloren finale van de Europa League werd hij echter na een teleurstellend optreden vroegtijdig naar de kant gehaald.