Weening wint derde rit Ronde van Luxemburg na late aanval

Pieter Weening heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Fries van Roompot-Charles bleef het peloton net voor na een late aanval op de slotklim. In het algemeen klassement gaat Christophe Laporte nog steeds aan de leiding.

De derde etappe in de Ronde van Luxemburg kende een makkelijk aanloop, maar in de laatste vijftig kilometer moesten er drie hellingen worden beklommen, waarvan de laatste twee twee klimmetjes in de laatste vijftien kilometer lagen.

Vanuit de start reden drie renners weg uit het peloton, maar dit drietal vormde nooit een bedreiging voor de ritzege. Ze werden dan ook op 35 kilometer van de meet teruggehaald door het peloton, waarna de echte finale kon beginnen.

Op de laatste klim van de dag liet Pieter Weening zich zien. De 38-jarige renner trok samen met de Portugees Joaquim Silva ten aanval en op de top hadden ze een voorsprong van een halve minuut, maar het was nog wel meer dan tien kilometer te fietsen. Silva moest in de laatste tien kilometer afhaken bij Weening, maar kon nog eenmaal terugkomen, maar in de laatste vijf kilometer kon hij het wiel niet meer volgen van de Nederlander.

Weening stond er alleen voor tegen het aanstormde peloton. Op de finish hield de 38-jarige Fries van Roompot-Charles net voldoende over om de zege te pakken in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg. Eduard Michael Grosu won op twee seconden van Weening de sprint van het peloton, voor Andrea Pasqualon.

Voor Roompot-Charles is dit de tweede zege van het seizoen. Vorige maand boekte Jesper Asselman de eerste zege in de Ronde van Yorkshire.