Mike Snoei verruilt Telstar voor De Graafschap

Mike Snoei is de nieuwe trainer van het gedegradeerde De Graafschap. Snoei komt over van Telstar. In Doetinchem is de 55-jarige Snoei de opvolger van Henk de Jong, die aan het roer staat bij Cambuur komend seizoen.

Na de degradatie (in de nacompetitie werd op dramatische wijze verloren van Sparta Rotterdam) konden er spijkers met koppen worden geslagen. De naam van Jurgen Streppel zong geruime tijd rond op De Vijverberg. Met hem is ook meermaals gesproken door manager voetbalzaken Peter Hofstede, maar tot een akkoord kwam het niet. Daarop heeft De Graafschap doorgepakt, waarna de keuze nu dus is gevallen op Snoei.

De nieuwe eindverantwoordelijke van De Graafschap was de afgelopen twee seizoenen trainer van Telstar, waarmee hij uitstekend presteerde in de Eerste Divisie. Eerder werkte Snoei onder meer bij Vitesse, Sparta (bij beide clubs werkte hij in de jeugd én als hoofdtrainer) en Go Ahead Eagles.

“De goede resultaten van de laatste twee seizoenen hebben we niet geheim kunnen houden. Trainer Mike Snoei verruilt de Witte Leeuwen voor onze vrienden in het oosten, de Superboeren. Wij danken Mike voor zijn inzet, geduld en vertrouwen. Wij gaan op zoek naar een trainer die gelijk aan Mike zijn jongens sprankelend voetbal laat spelen. Een die voetballers beter maakt en een die sfeer en kameraadschap creëert. Dit is precies wat we met Snoei kregen en dat is vanaf nu onze standaard”, aldus algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar. Snoei haalde in zijn eerste seizoen de nacompetitie met Telstar. Afgelopen seizoen kenmerkte zich door een slecht eerste deel van de competitie en een goede tweede helft. Desondanks werd het een vijftiende plaats. 

"Hier ben ik heel blij mee”, aldus Snoei. "Ik denk dat De Graafschap een club is die heel goed bij mij past. Het is de club uit mijn achtertuin. Sinds mijn periode bij Vitesse twintig jaar geleden woon ik met mijn gezin in Didam en daar zijn we nooit meer weggegaan. Al mijn buren zijn Superboeren en het hele dorp is voor De Graafschap. Dan is het extra leuk als je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dat is heel positief verlopen. De Graafschap is een heel mooie club en dit is een prachtige kans voor mij”, aldus Snoei, die ook aan de slag kon bij Fortuna Sittard als opvolger van René Eijer.

"Het is best wel gek, want vorig jaar hebben we heel goed gepresteerd met Telstar en was er alleen belangstelling van Helmond Sport. Dit jaar hadden we qua resultaten een minder seizoen, maar hebben we wel aantrekkelijk voetbal laten zien en heb ik een aantal leuke aanbiedingen gekregen. Ik ben blij dat Telstar wil meewerken. De club krijgt nog een kleine vergoedingssom voor mij en daar ben ik blij om. Ik verlaat Telstar door de voordeur na twee mooie jaren. Ik blijf de club dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven na een aantal jaar in het buitenland”, besluit Snoei.