Verstappen: "Gat met Mercedes dichten zal moeilijk zijn"

Mercedes steekt dit seizoen met kop en schouders boven de rest van het veld uit in de Formule 1. Volgens Max Verstappen zal het moeilijk zijn om het gat met Duitse raceteam te dichten, zijn Red Bull zou op alle onderdelen flink verbeterd moeten worden om aansluiting te vinden.

"Het is niet gemakkelijk om het gat te dichten, want Mercedes doet op dit moment een goede job. We zullen ons op elk vlak, zowel auto als power unit, moeten verbeteren om hen uit te kunnen dagen", zo vertelt Verstappen voorafgaand aan de Grand Prix van Canada.

Voor de race op het circuit van Montreal denkt de Nederlander ook dat het lastig zal worden de Ferrari's te verslaan. "We weten dat Ferrari goede topsnelheid heeft, dus dit zal van nature een betere baan voor hun zijn. Vergeleken met Monaco zal dit circuit ons niet zo goed liggen. Maar we zullen het zien. Ik maak me er geen zorgen over, omdat we alleen invloed hebben op hetgeen we zelf kunnen bepalen. Ik probeer dus het beste uit mezelf te halen en een goede afstelling voor de auto te vinden", zo lezen we op Verstappen.nl.

"Ferrari heeft op dit moment duidelijk de sterkste motor. Je wilt altijd de motor met het meeste vermogen hebben, ook al hoeft dat niet bepalend te zijn. Er komen goede stappen aan vanuit Honda, die hopelijk groter zijn dan die van de concurrentie", aldus Verstappen.

Verstappen: "Gat met Mercedes dichten zal moeilijk zijn" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Gat met Mercedes dichten zal moeilijk zijn" (Pro Shots / Action Images)