Darters Zuid-Afrika en Singapore stunten tegen Noord-Ierland en Wales op WCoD

De darters uit Zuid-Afrika en Singapore hebben voor een stunt gezorgd op de World Cup of Darts. Zuid-Afrika won van Noord-Ierland en Singapore stuurde Wales naar huis.

Zuid Afrika onder leiding van Devon Petersen won met 5-4 van Noord-Ierland. De Noord-Ieren Daryl Gurney en Brendan Dolan maakten een ronduit zwakke indruk. Er werden amper triples gevonden en de kansen op de dubbels werden veelal gemist. Toch kwam Noord-Ierland hier bijna mee weg, want Zuid-Afrika met een debuterende Vernon Bouwers, miste veel dubbels. In de negende leg ging de overwinning alsnog verdiend naar Zuid-Afrika. Met scores van 140 en 180, plus een 74 finish bezorgde Petersen zijn land de zege.

Singapore is een land wat in het verleden ook wist te stunten. Twee jaar geleden werd Schotland gevloerd, nu was Wales de klos in de eerste ronde. Paul en Harith Lim zegevierden met 5-3 tegen het duo Gerwyn Price en Jonny Clayton. De darters uit Wales mochten van geluk spreken dat het na zes legs nog 3-3 stond. Paul en Harith Lim drukten het niveauverschil daarna ook in legs uit door de zevende en achtste leg te winnen. Singapore speelt zaterdag in de tweede ronde tegen Japan, dat met 5-4 won van Gibraltar.

Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts rekenden namens België af met Hong Kong. Het Belgische team had nog nooit verloren in de eerste ronde van de World Cup en met een 5-1 zege bleef deze reeks in stand. België deelde in de vierde leg een tik uit toen Van den Bergh een 71 finish gooide nadat Hong Kong twee beurten op de dubbels had verprutst. Het werd 4-1. Van den Bergh besloot vervolgens de partij daarna op geweldige wijze met een 136-finish.

Vrijdag is het tweede deel van de eerste ronde. Michael van Gerwen verdedigt samen met Jermaine Wattimena de Nederlandse eer. Het duo treft in de eerste ronde Spanje. 

Eerste ronde World Cup of Darts
Japan 5-4 Gibraltar
Zuid-Afrika 5-4 Noord-Ierland
Nieuw-Zeeland 5-1 Litouwen
België 5-1 Hong Kong
Zweden 5-1 Brazilië
Singapore 5-3 Wales
Duitsland 5-1 Hongarije
Schotland 5-0 Denemarken

Programma vrijdagavond - vanaf 19.00 uur (RTL7)
China v USA
Italië v Canada
Polen v Tsjechië
Ierland v Griekenland
Engeland v Filipijnen
Oostenrijk v Rusland
Australië v Finland
Nederland v Spanje