Nederlandse volleybalsters opnieuw onderuit in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben ook de derde wedstrijd in Hongkong verloren in de Nations League. Japan won met 3-0 (25-17, 25-17, 25-21) van Oranje. Voor de Nederland was het alweer de zevende nederlaag in negen wedstrijden in de Nations League.

Net zoals de eerdere wedstrijden speelt Oranje vooral met jonge talenten, terwijl de meeste ervaren speelsters zich in Papendal zich aan het voorbereiden op het OKT in augustus. Toch was er enige hoop voor de Nederlandse ploeg, want Japan had de wedstrijden in Hongkong nog geen set gewonnen.

Toch was Oranje volledig kansloos tegen Japan. Alleen in de derde set had de Nederlandse ploeg een opleving, maar uiteindelijk ging die set ook makkelijk naar de Japanse volleybalsters.

Nederland is nagenoeg uitgeschakeld voor het eindtoernooi van de Nations League. Daar komen de beste vijf ploegen in actie, samen met het thuisland China.

Volgende week speelt het Nederlands team in Duitsland drie wedstrijden. Normaal gesproken komt Oranje dan weer in actie met het sterkste team.

Nederlandse volleybalsters opnieuw onderuit in Nations League (Pro Shots / SIPA USA)
Nederlandse volleybalsters opnieuw onderuit in Nations League (Pro Shots / SIPA USA)