Laporte wint eerste rit Ronde van Luxemburg na chaotische sprint

Christophe Laporte heeft na de proloog ook de eerste etappe gewonnen van de Ronde van Luxemburg. De rappe Fransman van Cofidis won in een chaotische sprint. Justin Jules kwam zwaar ten val, maar kwam nog wel als tweede over de streep, voor de Roemeen Eduard Michael Grosu.

De eerste rit in de Ronde van Luxemburg ging grotendeels over vlakke wegen en er werd dan ook een massasprint verwacht in Bascharage, de aankomst plaats vandaag. Lange tijd reden er vier renners voorop, alleen had Cofidis alles onder controle voor hun sprinter Laporte.

Op zes kilometer kwam alles weer samen en konden de renners zich opmaken voor de eerste massasprint deze ronde. In die massasprint begon Laporte als eerste te sprinten, maar leek vlak voor de finish gepasseerd te worden door Jules, alleen gooide de klassementsleider de deur dicht, waardoor Jules vlak voor de finish ten val. Zo pakte Laporte zijn tweede zege op rij in de Ronde van Luxemburg en is hij ook automatische leider. Jules werd afgevoerd naar het ziekenhuis.