Pokémon Sword en Shield beschikbaar vanaf 15 november

Nintendo heeft zojuist een Pokémon Direct uitgezonden, waarin meer informatie werd gegeven over Pokémon Sword en Shield. Er werden nieuwe Pokémon en gebieden getoond, een nieuwe manier van onderzoeken en een nieuwe vorm voor Pokémon: Dynamax.

De nieuwe Pokémon die we te zien krijgen waren Wooloo (schaap), Gossifleur (bloei) en diens evolutie Eldegoss, Drednaw (bijtschildpad) en Corviknight (raaf). Naast nieuwe Pokémon biedt de nieuwe regio ook ruimte aan al bekende monsters.

Naast de lineaire paden die we kennen uit Pokémon, is er ook een nieuwe 'Wild Area'. Hier lopen Pokémon vrij rond en heb je als speler de mogelijkheid om de camera vrij te besturen. Dit gebied is open en vrij te verkennen. Dagelijks kun je in de Wild Area andere Pokémon vinden. Ook biedt dit gebied nieuwe features voor multiplayer.

Eén daarvan zijn Max Raid Battles, waarin spelers het opnemen tegen een wilde Pokémon met de nieuwe 'Dynamax' vorm. Normaal verliest een Pokémon na drie beurten deze vorm, maar de wilde Pokémon behoudt deze kracht. Versla je de Pokémon met je team, dan kun je deze vangen.

Tot slot zijn de twee legendaries aangekondigd. Het betreft twee wolven: Zacian en Zamazenta, geïnspireerd door de Sword en Shield-titels van de game. Welke rol zij spelen in de game kunnen we vanaf 15 november gaan onderzoeken, wanneer de games uitkomen voor Nintendo Switch. Er wordt een Duo-pakket beschikbaar gesteld, met daarin beide games en een steelbox.

De Direct is in zijn geheel hieronder terug te kijken.