Herlings maakt rentree in WK motorcross

Jeffrey Herlings maakt komend weekend zijn rentree in het WK motorcross. De regerend wereldkampioen stond maandenlang buitenspel vanwege een gebroken voet.

“Ik zit pas sinds drie weken weer op de motor en vooralsnog gaat het oké”, aldus Herlings. “Ik ga wel naar Rusland met een andere mindset dan normaal. Het wordt de eerste van drie GP's op een rij en het zullen belangrijke weken worden om wedstrijdritme op te doen met het oog op de rest van het seizoen.”

Tijdens Hemelvaartsdag kwam hij in actie bij de Dutch Masters of Motocross in Rhenen. Met een eerste en vierde plaats werd hij derde in het dagklassement. Afgelopen weekend werd hij tweede bij de ADAC MX Masters in het Oostenrijkse Möggers.

Nogmaals Herlings: “Ik heb in de afgelopen week twee wedstrijden gereden en de snelheid was aanwezig, maar ik had moeite met de dingen die normaal zijn als je terugkomt van een blessure; vollopende armen en racen met andere coureurs. Het zal nog moeilijker worden tegen de toppers in Rusland. Ik heb geen positie in mijn hoofd. Ik zal blij zijn met een plek tussen de vijf en tien. Misschien kan ik volgende week op het ietwat zanderige circuit in Letland wat meer laten zien.”