Het verhaal van Monster Hunter World: Iceborne

Voorafgaand aan het debuut van Monster Hunter World: Iceborne op E3 dit jaar, heeft Capcom een nieuwe trailer uitgebracht die een blik geeft op het verhaal van de enorme uitbreiding voor Monster Hunter World.

Monster Hunter World: Iceborne gaat verder vanaf het einde van de originele verhaallijn, waar spelers weer de handen ineen slaan met de Research Commission om het ongerepte nieuwe land Hoarfrost Reach te ontdekken, wat de grootste map in de game zal zijn. Het team volgt een ongewone Legiana vanuit het Ancient Forest, waarna ze over het water naar een nieuwe locatie reizen met een koel klimaat bedekt in sneeuw en ijs. Als pioniers zet de groep in Hoarfrost Reach een nieuw kamp op genaamd Seliana, die dient als thuishaven met de middelen om ze voor te bereiden op de uitdagende quests die ze te wachten staan. Het gezellige nieuwe hoofdkwartier is te zien in de nieuwste trailer.

Monster Hunter World: Iceborne introduceert nieuwe monsters naast terugkerende favorieten uit de serie. Tigrex, een razend beest bekend voor fans van eerdere Monster Hunter-games, is te vinden in Iceborne waar het met de krachtige brul en onvoorspelbare bewegingen hunters op hun hoede houdt. Shrieking Lagiana, een nieuw ontdekte extreme versie van de Lagiana uit Monster Hunter: World, is bedekte in wit ijs die het gebruikt om de lucht de bevriezen en meedogenloos hunters aan te vallen.

Meerdere opties om digitaal of fysiek te pre-orderen zijn nu voor nieuwkomers of terugkerende spelers beschikbaar, met een speciale Yukumo Series layered armour set bonus exclusief voor deze vroege vogels. Voor bestaande eigenaren is de Monster Hunter World: Iceborne-uitbreiding beschikbaar als digitale DLC met een adviesprijs van €39.99. Een Digital Deluxe versie inclusief uitbreiding en een Monster Hunter World: Iceborne Deluxe Kit DLC met cosmetische items voor een adviesprijs van €49.99. Voor nieuwkomers is er de Monster Hunter World: Iceborne Master Edition met de hoofdgame en de Iceborne uitbreiding beschikbaar, zowel digitaal als fysiek.

De Iceborne-uitbreiding komt naar PlayStation 4 en Xbox One op 6 september 2019. Een pc-release volgt in de winter.