Vondrousova stoomt door naar halve finales Roland Garros

Er komt maar geen einde aan het toernooi van het leven van tennisster Marketa Vondrousova, voorlopig dan. Het pas 19-jarige Tsjechische toptalent plaatste zich dinsdag voor de halve finales van Roland Garros, door de als 31e geplaatste Kroatische Petra Martic met 7-6 (1), 7-5 te kloppen.

Het ging in set één over en weer: Martic verloor haar service, maar brak Vondrousova twee keer op rij, om vervolgens haar eigen service weer af te staan. In de tiebreak was de Tsjechische tiener oppermachtig, waarna Vondrousova in set twee tot twee keer toe een break voorsprong uit handen gaf, inclusief twee gemiste matchpoints. Op 6-5 lukte het op matchpoint nummer vier en op de service van Martic dan wel.

Vondrousova neemt het in de halve finales op tegen Johanna Konta. De Britse (26) wist verrassend eenvoudig te winnen van de Amerikaanse Sloane Stephens (7), die er alleen in de tweede set een beetje aan te pas kwam: 6-1, 6-4. Woensdag speelt Amanda Anisimova tegen titelverdedigster Simona Halep, waarbij de pas 17-jarige Anisimova al de eerste kwartfinaliste uit de 21e eeuw ooit is op een Grand Slam-toernooi.

Vondrousova stoomt door naar halve finales Roland Garros Pro Shots / SIPA USA)
Vondrousova stoomt door naar halve finales Roland Garros Pro Shots / SIPA USA)