Nederlandse volleybalsters opnieuw onderuit in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in Nations League opnieuw verloren. In Hongkong waren de Italiaanse volleybalsters met 3-1 (25-13, 22-25, 25-19, 25-16) te sterk voor Oranje. Voor Nederland was het alweer de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden.

In de eerste set was Nederland kansloos tegen Italië. Vooral aanvallend kon Oranje geen vuist maken tegen de Italiaanse volleybalsters. De tweede set ging stukken beter voor Nederland, terwijl Italië steeds slordiger ging spelen. De Nederlandse volleybalsters wonnen die set dan ook met 25-22. In de derde en vierde set was Italië weer bij de les en werd er uiteindelijk ruim gewonnen van Nederland.

Oranje speelt later deze week ook nog tegen Japan en China. In Hongkong is Alessandro Beltrami de interim-bondscoach. De Italiaan is normaal gesproken de assistent van Jamie Morrison, maar die is in Papendal achtergebleven om met de internationals te trainen, die rust kregen in de eerste weken van de Nations League.

Nederlandse volleybalsters opnieuw onderuit in Nations League (Pro Shots / SIPA USA)