Vermiste jongen (16) levend gevonden na Amber Alert

De politie is dringend op zoek naar een 16-jarige jongen. Hij is uit een woning in Zutphen weggegaan op een lichtgrijze herenfiets. Opvallend hierbij is dat het kapje van het achterlicht er niet op zit. Ook het kapje van de versnelling is eraf.

Onbekend is welke kleding de jongen aan had op dat moment. Hij is 1.76 meter lang, heeft een blanke huidskleur, donkerbruine ogen en haar en zijn haar is aan zijkant iets korter dan bovenop. Ook heeft hij een litteken op zijn kin. 

De politie zou volgens Omroep Gelderland het signaal van zijn mobiele telefoon opgepikt hebben in Eesveen, een dorpje in de gemeente Steenwijkerland in de kop van Overijssel.

De politie vraagt mensen met tips om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-6070.

Update 18:40 uur
Zojuist is de vermissing opgeschaald naar een Amber Alert. Dat betekent dat er vermoedens van levensgevaar zijn. Er zou evenwel geen sprake zijn van een ontvoering. 

Update 20:28 uur
Het Amber Alert is ingetrokken. Er wordt door Amber Alert op Twitter gemeld dat dat de tiener terecht is. De politie laat weten dat hij in 'goede gezondheid' is aangetroffen in Friesland. Volgens de politie herkende een getuige hem aan de hand van het verspreidde Amber Alert en vormde de jongen daadwerkelijk een gevaar voor zichzelf. Op verzoek van de politie is dit bericht geanonimiseerd.