Rugbyers Fiji pakken Sevens Series-titel

De rugbyers van Fiji hebben voor de vierde keer de titel gepakt in de World Rugby Sevens Series. De ploeg won in Parijs het laatste van tien toernooien en trok de titel zo definitief naar zich toe, terwijl de Amerikaanse ploeg - lang de leider - met plek twee hun beste resultaat ooit boekten.

Fiji begon in de groepsfase met zeges op Engeland (52-14), Argentinië (40-26) en Ierland (40-5), waarna thuisland Frankrijk in de kwartfinales met 24-5 geklopt werd. De Amerikanen wonnen in de groep van Spanje (31-7), Samoa (33-14) en Canada (26-12), om vervolgens in de kwartfinales met 26-14 met Kenia af te rekenen.

In de halve finale stonden de twee landen tegenover elkaar en daarbij stond de eindzege in de Sevens Series op het spel. Fiji sloeg al snel toe en voor de Amerikanen het wisten was de achterstand onoverbrugbaar: 33-14 en dus was de titel voor Fiji binnen. In de finale waren ze vervolgens veel te sterk voor Nieuw-Zeeland, dat in de eerste paar minuten al vier tries om de oren kreeg en de eer aan het einde nog een beetje redde: 35-24.

De hoogtepunten van de finale (Bron: YouTube)