Handballers Green Park Aalsmeer prolongeren landstitel

De handballers van Green Park Aalsmeer hebben de landstitel geprolongeerd. In Volendam werd gewonnen met 23-26. Vorige week in de eerste wedstrijd van de best-of-three was Aalsmeer ook al te sterk voor Volendam.

Voor Volendam was dit tweede duel alles of niets. Bij winst volgde een derde beslissende duel en bij verlies ging de titel opnieuw naar tegenstander Aalsmeer. De eerste helft ging gelijk op, na twintig minuten spelen stond het 8-8. In de slotfase sloegen de bezoekers een gat van twee punten. Bij een stand van 10-12 gingen de ploegen naar de kleedkamer.

Na rust bleef Aalsmeer minimaal op een voorsprong van twee of drie punten staan, halverwege de tweede helft was de voorsprong zelfs even gegroeid naar zes punten. Een slotoffensief bracht Volendam weer in de buurt van Aalsmeer maar de regerend kampioen hield stand. Voor Aalsmeer is dit de tiende landstitel in de historie van de club.