Het FOK! Kiva-team is jarig!!

Wat op 25 april 2009 begon met deze post op het FOK! Forum is ruim tien jaar later uitgegroeid tot een hecht team dat al jaren via Kiva micro-kredieten verstrekt aan ondernemers in 87 ontwikkelingslanden. Tijd voor wat statistieken dus! 

In tien jaar tijd zijn er door 289 FOK!kers 14.060 leningen verstrekt met een waarde van 391.825 dollar. Gemiddeld hebben de teamleden 48,7 leningen verstrekt per persoon. De meeste leningen zijn verstrekt aan mensen in de Filippijnen (1.222 leningen) en Peru (1.075 leningen) gevolgd door Kenia met 695 leningen. Meer statistieken over het FOK! Kiva-team zijn hier te vinden! 

Kiva is een online platform dat werkt met vrijwilligers en draait op giften. Mensen kunnen zich daar aanmelden om geld uit te lenen aan ondernemers in ontwikkelingslanden die niet in aanmerking komen voor reguliere leningen en daarom hun onderneming niet kunnen ontwikkelen of zelfs in stand houden. Dat uitlenen gaat via partners: financiële stichtingen die zonder winstoogmerk werken en meestal met alleen maar vrijwilligers.

Meer lezen over het FOK! Kiva-team kan hier! Zelf aanmelden bij het FOK! Kiva-team doe je hier! 

Het FOK! Kiva-team is jarig!! (Foto: FOK!)
Het FOK! Kiva-team is jarig!! (Foto: FOK!)