Operationeel directeur Ajax stapt op

Operationeel directeur Rutger Arisz vertrekt per 1 juli bij Ajax. Dat laat de club weten. Sinds december 2016 was Arisz in dienst van Ajax. 'De heer Arisz heeft sinds zijn aanstelling meerdere complexe dossiers aangevat en resultaat geboekt. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan afdelingen die ondersteunend zijn aan voetbal. Daar zijn wij hem dankbaar voor. Zijn werkzaamheden worden, in elk geval voorlopig, verdeeld onder de overige vier directieleden. Wij wensen hem succes in zijn verdere loopbaan', zegt voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Leen Meijaard.

'Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd. De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten. Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken', zegt Arisz zelf over zijn vertrek.

Volgens De Telegraaf lag Arisz niet lekker bij het personeel van Ajax. Het is niet bekend wat de operationeel directeur na zijn vertrek gaat doen.