Jonge Vondrousova stoomt door op Roland Garros, Stephens klopt Muguruza

Tennisster Marketa Vondrousova staat in de kwartfinales van Roland Garros, de eerste keer dat ze dat op een Grand Slam-toernooi voor elkaar heeft gekregen. De pas 19-jarige Tsjechische is in Parijs heerlijk bezig en schakelde zondag de als twaalfde geplaatste Letse Anastasija Sevastova zeer overtuigend uit: 6-2, 6-0, waardoor ze in vier duels nog altijd geen set verloren heeft.

Vondrousova speelt in de kwartfinales tegen de als 31e geplaatste Kroatische Petra Martic, die eveneens voor het eerst de laatste acht op een Grand Slam heeft gehaald. Ze verloor set één van Kaia Kanepi, maar stuurde haar opponente daarna overtuigend terug naar Estland: 5-7, 6-2, 6-4.

Johanna Konta (26) werkte zich met 6-2, 6-4 langs de Kroatische Donna Vekic (23), een knappe prestatie: in haar vier eerdere optredens in het hoofdtoernooi kwam de Britse nooit voorbij de eerste ronde. Ze speelt in de kwartfinales tegen de Amerikaanse Sloane Stephens (7), die oud-kampioene Garbiñe Muguruza uit Spanje met 6-4, 6-3 klop gaf.

Vondrousova in actie (Pro Shots/SIPA USA)
Vondrousova in actie (Pro Shots/SIPA USA)