Arbolino wint Moto3-race Mugello na fotofinish

Tony Arbolini heeft zijn eerste zege te pakken in de Grand Prix-racerij. De Italiaan won op het circuit van Mugello de Italiaanse Grand Prix in de Moto3 na een zinderende finish, nadat hij ook al vanaf poleposition vertrok. Hij is daarmee de elfde verschillende winnaar in de afgelopen elf races.

Polesitter Arbolino pakte na een kort duel met Gabriel Rodrigo de leiding, voor de Argentijn, Tatsuki Suzuki, Lorenzo Dalla Porta, Romano Fenati, Andrea Migno en Jaume Masia. Het was echter een Moto3-race en dus werd alles bocht na bocht weer door elkaar geschud, maar niet voor Rodrigo: de Argentijn ging voor de honderdduizendste keer in zijn loopbaan onderuit in kansrijke positie.

Halverwege was er weer eens geen touw aan vast te knopen wat betreft wie het sterkst was: tien man reden bij elkaar, waarbij vooral Dalla Porta, Suzuki, Darryn Binder en Arbolini voorin reden. Met de slotfase in zicht ging het er steeds steviger aan toe en vijf ronden voor het einde vielen de eerste twee er tussenuit: Fenati en Migno schoven het grind in, net als de Japanners Suzuki en Kaito Toba een ronde later.

In de slotronde nam Masia de leiding over van Dalla Porta, maar het ging er fel aan toe. De run naar de finish werd een fraai staaltje slipstreamen en in de laatste meters dook Arbolini voorbij Dalla Porta naar zijn eerste zege op 0,029 seconden, met Masia op de derde plek.