Tennisster Kenin knikkert Serena Williams uit Roland Garros

Tennisster Sofia Kenin heeft op Roland Garros voor een fikse verrassing gezorgd. De 20-jarige in Rusland geboren Amerikaanse, 35e op de wereldranglijst, knikkerde niemand minder dan Serena Williams uit het toernooi: 6-2, 7-5.

Drievoudig kampioene Williams (2002, 2013, 2015) was op jacht naar Margaret Court's record van 24 Grand Slam-titels in het enkelspel, maar voor de als tiende geplaatste veterane zat het er niet in. Kenin was in set één veel beter en leek in de tweede set een voorsprong weg te geven, maar ze herpakte zich en maakte het gelijk af.

Kenin speelt in de achtste finales tegen de Australische Ashleigh Barty (8), die de Duitse Andrea Petkovic moeiteloos naar huis stuurde: 6-3, 6-1. De pas 18-jarige Poolse Iga Swiatek stuurde olympisch kampioene Monica Puig na een dramatisch begin toch overtuigend terug naar Puerto Rico: 0-6, 6-3, 6-3.

De zelfs nog maar 17-jarige Amanda Anisimova staat net als op de Australian Open ook bij de laatste zestien. De Amerikaanse was met 7-6 (6), 6-4 te sterk voor de Roemeense Irina-Camelia Begu en verloor nog altijd geen set. Ze speelt hierna tegen de Spaanse qualifier Aliona Bolsova, die de Russische Ekaterina Alexandrova met 6-2, 7-5 versloeg.