FOK! Wat een weer: heet!

Hallo daar!

Ik had het er gisteren al over. De eerste zomerse dag is een feit. Uiteindelijk bleek de hoogste temperatuur in Arcen te zijn gemeten met 27,8 graden. Dit in tegenstelling tot de Wadden waar het maar 17 à 18 graden werd. Ook aan de westkust was het maximaal 19 graden. 

Ondertussen is er wel wat hoge bewolking gearriveerd. Dit behoort bij een storing die over de Britse Eilanden naar Noorwegen koerst. Die is voor ons weer verder van geen belang. Vannacht is het dan zacht, zelfs een beetje zwoel met 15 graden als minima.

Vandaag is het dan weer zonnig en behoorlijk warm. Ik hoorde termen als bloedheet, maar dat valt wel mee. Alleen moet je geen grote inspanningen verrichten. Het wordt uiteindelijk 23 graden op de Wadden tot 31 of 32 in het zuiden van het land. Ook aan de westkust kan het in eerste instantie toch wel 28 graden worden. Uiteindelijk steekt er een zeewindje op en koelt het aan zee af naar een graad of 22. Eigenlijk een idelale stranddag dus.

Er zijn modellen die morgenavond een enkele onweersbui tonen boven ons land. De kans is niet erg groot, maar wel het noemen waard. Ik weet daar morgenavond meer over. 

En we eindigen dit weerbericht met een leuke mop!

Het is groen en valt van de berg.......................................................... een SLAWINE!!  

Tot morgen! 

Opklaring en wolkenveld (Foto: KlapMongeaul)
Een schitterende foto van de zonsopkomst boven de polder van Eemnes. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.